söndag 4 april 2010

tejptryck

Har Slojd Manifesto talat tidigare om tejptryck? En av alla goa tekniker, som tar hemmatrycket till nya hojder.Tekniken ar enkel. Om du till exempel har svart textil, som i mitt fall, sa anvander du tejp for att med den "rita" en bild, dar det tejpas blir det sedan svart i bilden. Jag klipper enkla rektanglar och fyrkanter och bygger upp det svarta i bilden med, i vanlig genomskinlig packtejp. Sedan har jag anvant enkla stenciler ovanpa for att kunna fa flera farger, men att bara anvanda en farg funkar ju ocksa!
Tekniken ger ett spannande, lite mer grovt uttryck. Peppen!

4 kommentarer:

 1. riktigt snyggt! vad är det för färg du använder?

  SvaraRadera
 2. Textilfärg måste man ha, annars håller det inte i tvätten. Du hittar den i konstnärsbutiker...

  SvaraRadera
 3. pandurohobby har textilfärg. ett tipps är att kola på panduro uotlett!!! bakom engelbreksboden vid jägersro! tänk outlett!
  sjuukt snyggt!! men jag försod inte det där med flerfärg. .antar att du låter den första färgen torka först? mycket färg eller?

  SvaraRadera
 4. ja det gor jag! men nar man har tejp pa trojan som bildar det svarta, ar det mycket enklare att gora enkla stenciler... de olika fargernas tryck behover inte passa in i varandra perfekt, for man har det svarta som buffert! testa sa forstar du!

  SvaraRadera