tisdag 25 maj 2010

Britney für alle

I lördags gästades Smålands nation i Lund av dj Slid och dj Slöjd. Pepp som fan! Tillfället till ära och eftersom temat var "varannan britney" hade vi byggt en alldeles egen Britney i papp. Och du kan göra detsamma genom att skriva ut bilderna nedan, i A3 (förutom den sista som är liten nog för ett A4...). Det är fixat i all hast, därav viss klyddighet...

Hur göra med ett annat foto? (Det finns säkert bättre sätt men så här gjorde vi!)

Jo, hitta en grym bild, högupplöst om du inte vill att det ska bli pixligt och öppna den i photoshop. Beskär så att du bara har med det du vill skriva ut, och gå till image size/bildstorlek -> ändra till den storlek du vill att slutprodukten ska ha. (I Brittans fall: 163 cm + lite till för klackar och marginal.)

Använda sedan urklippsverktyget (rektangeln med streckade sidor) för att cutta i lämpliga bitar. Du kan ändra style/stil(?) i listen ovanför bildytan från normal till fixed size så får du automatiskt så stora bitar som du vill ha. Tänk på att lämna lite utskriftsmarginal. Klistra in i nytt dokument som har den storlek du vill skriva ut och printa. (Välj international paper -> A4 eller A3 när du öppnar ett nytt dokument.) Se till att ha samma upplösning (pixlar/cm) i originaldokumentet som i de nya dokumenten, annars blir det fel storlek när du klistrar in bilderna. Happy printing!

1 kommentar:

  1. var är hennes underben? hey hey.

    och om man är välförsedd med Adobe Fireworks behöver man inte klippa i bitar, om du skriver ut hela bilden klipper programmet åt dej. :-)

    SvaraRadera