lördag 21 november 2009

slidiga kulor

Det är ett faktum: Julhetsen har börjat. Men frukta icke! Slöjd manifesto delar med sig av sina bästa tips på hur du överlever denna för många ångestfyllda högtid som för tillfället i första hand verkar hylla tjocka gubbar, kött och konsumtion!

(och eftersom det tar en stund att handarbeta börjar vi tidigt)

Överlevnadsstategi 1: ut med kulorna, in med slidorna.


Vi tycker att slidor är vackra. Vackra saker är typiskt sånt vi sätter i julgranen. Alltså: vi pryder granen (eller vad vi nu vill piffa upp) med slidor av alla möjliga färger och former!

Det tar ca 30 min att virka en slida när man väl fått upp tempot. Enkelt beskrivet virkas slidorna som blad i olika storlekar som sedan sys ihop. Virka först ett antal luftmaskor så att slidbiten blir så lång som du vill ha den. Virka därefter fram och tillbaka runtom med en ökning av 3 maskor i toppen varje gång du passerar den. Testa dig fram! Och glöm inte att alla slidor är olika. Som klitoris kan man ha en snygg pärla eller en garnboll eller något annat trevligt.

2 kommentarer:

  1. detta är helt genialiskt!! vackra slidor istället för koulor. det där får bli årets julklapp! om jag lyckas lika bra som ni ;) KRAM

    SvaraRadera